Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz on aloittanut uuden NHL-kauden vakuuttavasti. NHL:n eliittiin viime kausina noussut Hintz on tehtaillut alkukauden 13 otteluun tehopisteet 5+12=17.

Joukkueen päävalmentajaksi täksi kaudeksi saapunut Peter DeBoer innostui hehkuttamaan Hintziä Ilta-Sanomille. Hän myös vertasi Hintziä todelliseen suomalaiseen NHL-legendaan.

– Hänestä pitäisi puhua enemmän, ja uskon, että niin myös tapahtuu. Kyseessä on erityinen pelaaja, jolta löytyy kaikki. Hän on iso, taitava ja nopea. Hän muistuttaa minua takavuosien Olli Jokisesta parhaimpina päivinään. Kyseessä on myös fyysisesti dominoiva pelaaja.

DeBoer valmensi Vegas Golden Knightsia ennen tätä kautta.

– Näin häntä (Hintziä) viime vuonna, mutta hän on ollut vielä parempi kuin ajattelin, DeBoer sanoi.

25-vuotias Hintz on muodostanut jo pitkään Dallasin tehokkaan ykkösketjun yhdessä Jason Robertsonin ja Joe Pavelskin kanssa. Ketjun yhteispeliä sekä Hintzin esityksiä ylisti myöskin Starsin pitkäaikainen avainpuolustaja Esa Lindell, joka esitti kovan vision Hintzistä.

– Toivottavasti ”Hine” saa sitä ansaittua huomiota. Niiden kenttä on 2–3 vuotta vetänyt jo aika pirun hyvin. Selke Trophya olen ruvennut sille pumppaamaan. Se olisi hyvä. Hine blokkaa vetoja, on hyvä aloittamaan… Katsotaan. Aika näyttää, Lindell tokaisi.

Selke Trophy jaetaan vuosittain NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle.