Turussa järjestettävä Karjala-turnaus käynnistyy tänään torstaina, kun Suomi kohtaa avausottelussaan Sveitsin.

Leijonat kohtaa Karjala-turnauksessa Sveitsin ensimmäistä kertaa. Sveitsi on korvannut Euro Hockey Tourilla Venäjän, joka suljettiin turnauksesta heti, kun sota alkoi.

Leijonien ketjut

Leijonat lähtee Sveitsi-otteluun vahvalla kokoonpanolla. Ykkösketjun muodostavat Jere Innala, Jori Lehterä ja Waltteri Merelä. Maalilla aloittaa Harri Säteri.

Leijonien kapteenina toimii Marko Anttila.

Hyökkääjät:

38 Jere Innala – 21 Jori Lehterä (A) – 39 Waltteri Merelä
46 Anrei Hakulinen – 74 Antti Suomela – 25 Jere Karjalainen
77 Teemu Turunen – 91 Juho Lammikko – 48 Joose Antonen
72 Eetu Liukas – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)
13. hyökkääjä: 22 Aapeli Räsänen

Puolustajat:

40 Petteri Lindbohm – 18 Vili Saarijärvi
4 Mikko Lehtonen (A) – 50 Juuso Riikola
33 Veli-Matti Vittasmäki – 2 Ville Pokka
41 Ilari Melart – 52 Mikael Seppälä

Maalilla:

29 Harri Säteri (35 Niclas Westerholm)

Poissaolot/loukkaantumiset

Leijonien joukkueessa kaikki ovat tällä hetkellä terveenä. Avausottelussa pelaavaan kokoonpanoon eivät mahtuneet Jerry Turkulainen, Mikael Pyyhtiä, Niklas Friman ja Tommi Kivistö.

Kommentit pelin alla

Sveitsi-ottelussa ykköspakkiparissa luutiva Vili Saarijärvi kertoo Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa, että kauden avausottelusta on tulossa kova vääntö. Saarijärvi kiekkoilee nykyään itse Sveitsin pääsarjassa, joten hän tietää hyvin, mistä puhuu.

– Tosi vauhdikasta peliä tulevat pelaamaan ja kääntävät peliä nopeasti. He pyrkii siihen, että jos saadaan kiekko alueelta pois, niin pyrkivät saamaan sen äkkiä sinne. Hyvin luistelevia ja taitavia pelaajia. Varmasti tosi kova peli tohon alkuun, Saarijärvi kommentoi Leijonat.fi-sivustolla.

Näin näet ottelun

Suomen ottelut näkyvät suorina lähetyksinä TV5-kanavalla ja suoratoistopalvelu discovery+ Sportin kautta. Leijonien otteluissa selostajana toimii Oskari Saari ja asiantuntijana Ismo Lehkonen.

Otteluita ennakoidaan myös Leijonastudiossa, jossa juontajana toimii Juhani Henriksson ja asiantuntijoina Tuomas Grönman ja Antti-Jussi Niemi.

Sveitsi-Suomi-ottelu alkaa kello 18.30. Studiolähetys käynnistyy puolta tuntia aiemmin.