Ruotsalaisen jääkiekkoilun erikoinen ja dramaattinen Allsvenskan-ottelu Kristianstad-Tingsryd nousi otsikoihin, kun se keskeytyi lokakuun lopulla hallin paukkupommin räjähdyksen takia.

Pommi heitettiin kentälle ruotsalaislähteiden mukaan kotijoukkueen fanikatsomosta, ja se räjähti lähellä vierasveskari Daniel Rosengrenia.

Tingsrydin luotsi Fredik Gladerin mukaan Rosengren menetti hetkeksi kuulonsa. Muutaman muun pelaajan korvissa kuulemma tinnitti pitkän.

Lokakuun 28. päivä alkanut, mutta sittemmin kesken jäänyt ottelu on nyt saatu vihdoin maaliin. Se päättyi Kristianstadin voittoon maalein 5-1. Aftobladet huomioi, että mittelö päättyi noin 551 tuntia sen alkamisen jälkeen.

– Tämän on oltava jonkilainen ennätys, voittajajoukkueen luotsi Mikael Gath sanoi nauraen.

Ottelu keskeytyi kolmisen viikkoa sitten 14 minuuttia ja 36 sekuntia ennen loppua.

– Olihan tämä hyvin erikoista. Mutta valmistauduimme tähän, kuten tavalliseen peliin. Hommat rullasivat aika hyvin.

– Ei ole helppoa tulla askiin ja pelata kiekkoa vain reilut 14 minuuttia. Pojat osoittivat fantasista asennetta, Tingsrydin valmentaja Fredrik Glader kiitteli.

Molemmat valmentajat olivat kuulemma yhtä mieltä siitä, että skandaaliottelulle oli hyvä saada lopullisesti piste.