Lokakuussa SaiPasta potkut saanut päävalmentaja Pekka Virta on saanut uuden valmennuspestin.

53-vuotias Virta siirtyy yllättävään suuntaan. Hänet on nimittäin pestattu loppukauden ajaksi Nybro Vikings IF:n uudeksi päävalmentajaksi. Joukkue pelaa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla eli HockeyEttanissa.

Virta aloitti SaiPan päävalmentajana viime kaudella. Hänellä oli sopimus seuran kanssa kolmeksi vuodeksi, mutta hän sai lähtöpassit jo toisen kauden alkumetreillä.

Liigassa Virta on luotsannut SaiPan lisäksi Lukkoa, KalPaa, Ässiä sekä TPS:ää. Hän on voittanut Lukossa Suomen mestaruuden (2021) ja KalPassa SM-hopeaa (2017) sekä -pronssia (2009). Lukon mestaruuskaudella ja KalPan hopeakaudella Virta valittiin Liigan parhaaksi päävalmentajaksi. Hän saavutti tänä syksynä ensimmäisenä päävalmentajana 900 runkosarjaottelun rajapyykin Liigassa.

Nybro Vikings pelaa HockeyEttanin eteläisessä lohkossa. Se on kymmenen joukkueen lohkossa sijalla viisi. Joukkueessa pelaa neljä suomalaista hyökkääjää: Juho Liuksiala, Jesse Pelamo, Eero Savilahti sekä Janne Väyrynen.

Nybro Vikings IF

@NybroVikings
Nybro Vikings välkomnar Pekka Virta som ny huvudtränare i föreningens representationslag. 53-åringen har signerat ett avtal som gäller för säsongen 2022/2023 och kommer tillsammans med Pontus Nyberg och Malte Jacobsson att utgöra tränarteamet.

Läs mer på nybrovikings.com!