Ässät nappasi viime lauantaina komean 5-1 voiton Tapparasta. Lopputuloksesta sitä ei uskoisi, mutta Ässät oli paikoitellen ottelussa todella kovassa mankelissa.

Ottelun toisessa erässä Roope Talala, Jan-Mikael Järvinen, Eemil Erholtz, Aleksi Laakso ja Aleksi Heimosalmi olivat pitkään pinteessä omalla alueellaan. Purkukin meni pitkäksi, joten myllytystä jatkoi minuutista toiseen, kun Tappara samalla vaihtoi pelaajiaan.

Ässien viisikko kellotti koko kauden pisimmät vaihdot. Pisimpään jäällä putkeen oli Talaja. Hänen vaihtonsa mitta oli neljä minuuttia ja 44 sekuntia. Koko viisikon lyhimmät vaihdot pelasivat Laakso ja Heimosalmi, jotka olivat jäällä neljä minuuttia ja 16 sekuntia.

Tavallisesti vaihdon pituus on runsaat 40 sekuntia, joten ässäviisikon kohdalla voidaan puhua aivan poikkeuksellisesta maraton-vaihdosta.

#liigadata

@smliigadata

#liigadata

Puolustajilla vaihtojen pituudet ovat hiukan hyökkääjiä pidemmät, mutta mitään kovin isoja eroja ei ole ollut.
Viikonloppuna #Ässät-viisikko kellotti kauden pisimmät vaihdot, kun #Tappara:a vastaan koko kentällisellä oli yli neljän minuutin vaihdot.