Porin Ässien päävalmentaja Karri Kivi hehkuttaa Iltalehden tuoreessa haastattelussa vakuuttavan tulokaskauden Liigassa pelannutta hyökkääjä Lenni Hämeenahoa.

Konkariluotsin mukaan Pikkuleijonien MM-pronssimiehellä ja Ässien alkukauden toiseksi parhaalla pistemiehellä on poikkeukselliset avut nousta huipulle.

– On ollut poikkeus minunkin urallani. Olin nähnyt A:ssa muutamia hänen pelejään, mutta en tuntenut häntä ennen kuin toukokuussa kauden alkaessa tavattiin. Kun elokuussa oli viikko oltu jäällä, pystyi jo sanomaan pojalle, että sinä aloitat meinaan Liigan. Hänen lahjakkuutensa näkyi niin nopeasti., Kivi ylistää.

– Todella paljon tekee hyviä ratkaisuja, vaikka juuri täytti 18. Vaihdosta toiseen erittäin tasainen pelaaja, päävalmentaja jatkaa.

Hämeenaho on nakutellut alkukauden 23 ottelussa tehot 3+7=10. Vasta tulevana kesänä varauskelpoiseksi NHL:ssä tuleva superlupaus palkittiin toissa kaudella 18-vuotiaiden SM-sarjan parhaana pelaajana. Nuorukainen iski tuolloin 31 ottelussa huimat 23+37=60 pistettä.