Rasmus Ristolainen kuuluu alkavan kauden suomalaisfloppeihin NHL:ssä.

Philadelphia Flyersissa 5,1 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva puolustaja on pelannut kuluvalla kaudella 13 ottelua ilman tehomerkintöjä. Mies on ajoittain löytänyt itsensä jopa ”poppariosastolta”. Pro Hockey Writers -sivuston toimittaja John Gilroyn mukaan mahdollisuudet turkulaisen treidin suhteen ovat silti lähes olemattomat.

– Olisi väärin sanoa, ettei Ristolaisen aikakausi Flyersissa olisi ollut ahdistavaa aikaa. Hänestä maksettu siirtokorvaus vaikutti jo silloin korkealta ja päätös olla kauppaamatta häntä eteenpäin siirtotakarajalla ei sekään mennyt aivan putkeen. Kuten ei viiden vuoden ja 25,5 miljoonan dollarin jatkosopimus, jonka hän allekirjoitti. Ja nyt hän vaikuttaa olevan John Tortorellan koirankopissa, Gilroy aloittaa.

– Tämän kaiken jälkeen mahdollisuudet Ristolaisen kauppaamiselle ovat olemattoman ja nollan välillä. On selvää, että GM Chuck Fletcherillä on iso luotto 28-vuotiaaseen, eikä rankka seitsemän viikon jakso ole välttämättä vielä muuttanut tätä asiaa. Myös puolustajan sopimus vaikuttaa. Siirtomarkkinat ovat juuri nyt ohuet ja olisi vaikea kuvitella yhdenkään seuran haluavan häntä nyt, kun hänen markkina-arvonsa on alhaisempi kuin koskaan ennen.

– Jos vaihtoehtoina on antaa jotakin hyvitystä treidin mukana tai pitää hänet ja toivoa asioiden muuttuvan, epäilen seuran päätyvän jälkimmäiseen vaihtoehtoon, toimittaja näkee.

Suomalaisjärkäleen lisäksi myös hyökkääjä James van Riemsdykin nimi on noussut mukaan siirtospekulaatioihin. Gilroy näkee jenkkihyökkääjän Ristolaista todennäköisimpänä lähtijänä.