Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi on ollut tällä NHL:n kaudella vaisu tehopisteiden suhteen. Hän on viimeistellyt 20 ottelussa vain kolme (1+2) pinnaa.

Nykyvire kuvastaa tarpomista rajuimmin, sillä edellisessä yhdeksässä pelissä ei ole syntynyt yhtään pinnaa. Viimeisimmän tehopisteen syntymisestä on aikaa jo kolmisen viikkoa.

Canes-luotsi Rod Brind’Amour puhui pelaajan nykytilasta NHL:n nettisivuilla. Päävalmentaja ei varsinaisesti lytännyt suomalaista, vaikka vaikeaa on.

– Hänellä on selvästi hankala jakso, mutta tarvitsemme häneltä tehoja. Hän ei pelaa huonosti, mutta tehot ovat jääneet puuttumaan.

Neljän ottelun tappioputkessa räpeltävän Hurricanesin suomalaispelaaja operoi joukkueen edellisessä matsissa nelosketjussa Paul Stastnyn ja Derek Stepanin kanssa. Kotkaniemi on saanut saumansa myös Andrei Svetshnikovin ja Seth Jarvisin rinnalla.

– Jos saa tilaisuuden pelata tuollaisessa paikassa, pitää tehdä pisteitä, mutta jatkamme työtä hänen kanssaan. Tiedän, että hänellä on kaikki kyvyt onnistua. Hänen pitää ehkä ottaa yksi askel taaksepäin ja muuttaa hieman ajattelutapaa pelaamisensa suhteen, päävalmentaja jatkoi.

Canesin pelit jatkuvat jo perjantai-iltana poikkeuksellisesti kello 20 Suomen aikaa. Vastaan tulee Boston Bruins.