Vielä 2000-luvun alussa pelaajan koko oli yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Kun peli oli fyysisempää ja tuomarilinja sallivampi, 170-senttiset pelaajat olivat todellinen harvinaisuus. Nykyään pelaajia on pituudelta ja painolta laidasta laitaan.

Twitter-tili liigadata lajitteli Liiga-seurat pituuden ja painon mukaan. Neljä seuraa on kasannut selvästi isokokoisimmat joukkueet: Ilves, Kärpät, SaiPa ja Sport. Ilves on koko Liigan pisin joukkue, kun taas Sport on painavin.

Liigan pienimmät joukkueet ovat taas Pelicans ja Tappara. Kirvesrinnat ovat sarjan lyhyimpiä, kun taas lahtelaiset ovat kevyimpiä.

Painavimman Sportin pelaajat painavat keskimäärin reilut 88 kiloa. Pelicansin keskipaino on taas alle 82 kiloa, joten ero on melkoinen.

Ilveksen keskipituus on taas reilut 185,5 senttimetriä, kun Tapparan lyhyin pelaajisto on keskimäärin reilut 181 senttimetriä pitkä.

#liigadata

@smliigadata
Isokokoisimmat joukkueet ovat #VaasanSport, #Kärpät, #SaiPa ja #Ilves. Keskimäärin pienikokoisimmalla kokoonpanolla ovat taas pelanneet #PelicansFi ja #Tappara.