KHL-selostajana suurelle kiekkoyleisölle tutuksi tullut Nuutti Vihtilä, 27, kertoi Sporttimeisterit-podcastissa kokeneensa viime vuonna kovia.

Vihtilä kertoo, että hän paloi loppuun ja sairastui masennukseen tehdessään töitä pitkään ja paljon ilman kunnon taukoja.

– Koronatauon aikana (vuonna 2020) meni neljä ja puoli kuukautta siten, etten tehnyt oikeastaan mitään. Siitä eteenpäin olin puolitoista vuotta putkeen töissä. Siinä vedettiin NHL:n kuplakausi loppuun, KHL-kausi ja sitten vielä uusi NHL-kausi, Vihtilä kertoo.

Lopulta rankka työurakka kostautui. Vihtilä sanoo tehneensä töitä viimeisillä voimillaan ennen kuin lopullinen romahdus tuli.

– Silloin, kun mentiin NHL:n pudotuspeleihin vuonna 2021, niin mä olin niin sippi, aivan loppu. Siinä tuli aika massiivinen burnout ja sitä kautta masennus. Sitten ammattiauttajien kanssa lähdettiin purkamaan sitä hommaa.

Vihtilä muistelee, että kauden päätyttyä hän ei pahemmin poistunut kotoaan, eikä selostaminen tai mikään muukaan kiinnostanut.

– Pari kuukautta makailin vaan himassa, Vihtilä kertoo.

Tänä päivänä hän voi jo paljon paremmin. Tällä kaudella hän on selostanut muun muassa maaotteluita Discoverylla ja NHL-otteluita Viaplaylla.