Dallas Starsin vankin tuki ja turva on ollut keskimäärin 24.48 ottelua kohden pelannut Miro Heiskanen. Ison puolustusvastuun kylkeen on syntynyt myös tehoja kivasti, kun kauden 21 ottelun saldo on 3+16=19.

Kiekollinen ja hyökkäyksiä hyvin tukeva pakki on pelannut parissa viime matsissa Ryan Suterin rinnalla, oikealla puolella.

Kätisyydestä johtuen Heiskasen otollisempi puoli olisi kuulemma vasemman pakin paikka, NHL:n nettisivujen jutussa sanotaan. Oikea puoli on kuulemma mielletty suomalaiselle vaikeammaksi.

– Miro on osoittanut pystyvänsä pelaamaan väärällä puolella. Hän on onnistunut sillä paikalla. Joillain vain on se kyky. Miro on tehnyt sitä pitkään, joten hänelle puolen vaihtaminen on aika saumaton siirtymä, Stars-luotsi Peter DeBoer kehui.

”Väärällä” paikalla pelaaminen kuulostaa huimalta, mutta vielä erikoisempaa siitä tekee se fakta, että Heiskanen on suvereenisti eniten pelaava Stars-pelaaja. Kakkosena on pakkipari Suter lukemalla 21.59.

– On mahtavaa, että Heiskasta voi peluuttaa yli 20 minuuttia. Pitkän kauden mittaan se ei kuitenkaan ole ihanteellista, eikä se ole tarkoituksemme.

Tähtipaidat astelevat seuraavan kerran estradille sunnuntai-iltana kello 22 alkaen, jolloin vastaan tulee Minnesota Wild.