Nashville Predatorsin Kevin Lankinen joutui NHL:ssä lauantain vastaisena yönä hurjaan kiekkosateeseen NY Islandersia vastaan. Maailmanmestaria pommitettiin peräti 48 kertaa, mutta Lankinen antautui vain kerran – ja Isles taipui maalein 1-4.

NHL:n nettisivujen mukaan torjuntamäärä oli pelaajan uran isoin ottelua kohden. Lankinen palkittiin pelin ykköstähtenä.

– Hän oli ylivoimaisesti pelin ykköstähti. Kolmannessa erässä Lankinen seisoi päällään ja selvisimme ripareista sun muista hänen takia. Kevin oli erinomainen ja tärkein pelaaja, Nashvillelle kolmannen maalin niitannut Matt Duchene mietti Predsin kotisivuilla.

Luotsi John Hynesin mukaan Lankinen pelasi yksiselitteisesti todella hyvin. Tällä kaudella seitsemässä ottelussa prosentein 93,4 torjunut pelaaja on kuulemma ollut vakaa antaen Nashvillelle saumat olla sellaisessa tilassa, jossa pelejä voi voittaa.

– Nyt hän oli ihan poikkeuksellinen. Kaverilla oli kolmannessa erässä kova panos, mutta Lankinen otti isoja torjuntoja. Hän tekee töitä kovasti, päävalmentaja iloitsi.

Joukkueen ykkösmaalivahti on maailmanmestarin maanmies Juuse Saros, joka on saanut vastuuta 17 ottelussa – prosentit ovat 90,9.

Nashville on omassa divisioonassaan neljäntenä. Kauden 23 koitoksen saldo on 26 pinnaa.