Isosta pelaajabudjetistaan huolimatta Oulun Kärpät on ollut viime aikoina isoissa vaikeuksista. Kymmenestä viime ottelustaan oululaiset ovat voittaneet vain kolme. Kärpät on valahtanut Liigan sarjataulukossa seitsemännelle sijalle.

Erityisen vaikeaa on ollut kotona. Kärpät on hävinnyt viimeiset neljä kotiotteluaan. Kyseessä on yksi pisimmistä kotitappioputkista Kärppien historiassa. Pahempaa on nähty vain kolmesti (1982, 1988 ja 2001).

Kärpät on puolestaan pelannut jo kuusi kotiottelua ilman voittoa varsinaisella pelaajalla. Pahempaa on nähty koko seuran historiassa vain kerran. Vuonna 2017 Kärpät pelasi seitsemän kotimatsia ilman voittoa varsinaisella peliajalla.

Yksi Kärppien isoimmista ongelmista on erikoistilannepeli. Joukkueen alivoima on koko Liigan toiseksi huonoin (74,14%). Oululaisten ylivoima on ollut niin ikään heikkoa. Se on sarjan viidenneksi huonoin (13,92%).

#liigadata

@smliigadata
#Kärpät on nyt hävinnyt neljä peräkkäistä kotipeliä ja pelannut kuusi kotiottelua ilman varsinaisen peliajan voittoa. Oulussa se ei ole ollut kovin tavallista.