HELSINKI. Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen on tyrkyllä useita suurlupauksia kotimaan kiekkoliigasta.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Tomi Lämsältä kysyttiin maanantaina maajoukkueiden julkistustilaisuudessa KalPan Oliver Kapasesta sekä muista syksyllä esille nousseista pelaajista.

Tilaisuudessa julkaistiin usea maajoukkue ensi viikon turnauksiin, mutta Nuorten Leijonien joukkuetta ei vielä nimetty. MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa Kanadassa.

– Oliver on pelannut todella, todella nousujohteisen syksyn, hän on ottanut isompaa ja isompaa roolia KalPassa.

Hyökkääjä on pelannut kuopiolaisjoukkueessa 29 ottelua pistein 6+7=13.

Lämsä nosti esille myös muutaman muun nimen.

– Topias Vilen pelaa Pelicansissa todella vahvasti, Lämsä sanoi pakista, joka on iskenyt sensaatiomaisessa kärkijoukkueessa 21 ottelussa pisteet 6+4=10.

– Jos mietitään nousijoita syksyn mittaan, niin tosi ilolla olen seurannut Lenni Hämeenahon pelaamista Porissa (Ässät) – miten hän aloitti, oli myös erittäin hyvä myös syksyn maajoukkuetapahtumassa. Itseluottamusta ja minuutteja on tullut – ja sen voi katsoa, mitä se tekee lahjakkaalle pelaajalle.

Hämeenaho on pelannut patapaidoissa 28 matsia pistein 4+9=13.

– Jos vielä nostaa, niin Kärpissä Ville Koivunen saa vastuuta paljon. Hän pystyy tuomaan omat vahvuudet liigapeliin. Se kertoo pelaajasta.

Koivusen saldo Kärpissä on 27 runkosarjaottelussa 6+5=11.

Periaatteessa Kapasta, Vileniä ja Hämeenahoa voi pitää kutakin yllättäjänä, sillä jokainen on noussut kiekkoliigassa tähtiin nimenomaan tällä kaudella – vaikka Vilen väläytteli osaamistaan ajoittain jo toissa kaudella. Koivunen keikkui otsikoissa jo viime kaudella.