HPK:n puolustaja Rony Ahonen teki maalin keskiviikkona, kun HPK murskasi SaiPan Lappeenrannassa tylysti lukemin 8-2.

Kyseinen täysosuma oli ensimmäistä kauttaan HPK:ssa pelaavalle Ahoselle kauden ensimmäinen. Samalla maali oli Ahoselle ensimmäinen Liigan runkosarjassa yli kolmeen vuoteen.

35-vuotias Ahonen oli tehnyt viimeksi maalin runkosarjassa 26.10.2019 HIFK:n riveissä Sportin verkkoon. Tuon jälkeen Ahonen pelasi yhteensä 164 runkosarjapeliä peräkkäin ilman tehtyjä maaleja, kunnes putki katkesi eilisessä ottelussa. Ahosen maaliton putki on kaikkiaan Liiga-historian viidenneksi pisin.

Maalittoman jaksonsa aikana Ahonen iski kuitenkin yhden maalin pudotuspeleissä. Hän onnistui maalinteossa HIFK:n paidassa puolivälieräottelussa Kärppiä vastaan 20.4.2021.

Ahonen on pelannut Liiga-urallaan kaikkiaan 510 runkosarjaottelua (28+94=122) sekä 36 pudotuspeliä (2+6). HPK:n ja HIFK:n lisäksi hän on edustanut Lukkoa sekä SaiPaa.

Liiga

@smliiga
HPK:n Rony Ahonen laukoi keskiviikkona SaiPaa vastaan kauden avausmaalinsa. 13 kauden Liiga-urallaan Ahonen on viimeistellyt runkosarjapeleissä yhteensä 28 maalia. Keskiviikon osuma katkaisi kokeneen puolustajan pitkän maalittoman putken runkosarjapeleissä.

#Liiga #HPK