Slovakian Jääkiekkoliiton legendaarinen presidentti ja GM Miroslav Satan kertoi Twitter-tilillään maan näkökulmasta huippu-uutisia.

Slovakia saa tapaninpäivänä Kanadassa alkaviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin kokoonpanoonsa Simon Nemecin ja Filip Mesarin.

Miroslav Šatan

@miro81s
I can confirm that two (2022) first round picks Šimon Nemec and Filip Mešár will play for Slovakia🇸🇰 at 2022 World Junior Championship.

Kyseessä ei ole mitä tahansa rivimiehiä, vaan kivikovia vahvistuksia. Pakki Nemec valittiin NHL:ään tänä vuonna kakkosena ja hyökkääjä Mesar 26:ntena – eli siis ykköskierroksella kumpikin. Nemeciin tarttui New Jersey Devils ja Mesariin Montreal Canadiens.

18-vuotias Nemec on pelannut tällä kaudella AHL:ää Utica Cometsissa 19 ottelun verran, ja tehopisteet näyttävät lukemia 2+5=7 (+6), Mesar on iskenyt OHL-joukkue Kitchener Rangersin 16 pelissä pisteet 8+12=20 (-3).

Slovakia kohtaa tapaninpäivänä Kanadan Halifaxissa ja Monctonissa alkavien MM-kisojen alkulohkossa USA:n, Suomen, Sveitsin ja Latvian. Viimeksi syksyllä pelatuissa edellisissä kilpailuissa Slovakia sukelsi syvälle jääden alkusarjaan.