Colorado Avalanchen suomalainen supertähti Mikko Rantanen on noussut monien papereissa NHL:n tämän hetken parhaaksi suomalaispelaajaksi.

Rantasen tutkapari, tähtisentteri Nathan MacKinnon muistuttaa yhdestä huippuominaisuudesta, jolla Rantanen on parhaimmistoa koko NHL:n historiasta.

– Hän on myös uskomattoman hyvä pudotuspelipelaaja. Jos katsotte hänen pudotuspelien tehopistelukemiaan, ovat ne yksi parhaista koko sarjan historiassa. Joskus tämä ominaisuus sivuutetaan. Hän on todellinen ratkaisupelaaja pudotuspeleissä, MacKinnon hehkuttaa ystäväänsä Sportsnetin haastattelussa.

Väitteelle löytyy totisesti perusteita. Rantanen on mättänyt neljissä edellisissä pudotuspeleissä tehoja reilusti yli piste per peli tahdilla – joka kausi. Mestaruuteen päättyneellä viime kaudella NHL:n parhaimpiin voimahyökkääjiin lukeutuva suomalainen iski 20 ottelussa tehot 5+20=25. Rantasen koko uran pudotuspelisaldo NHL:ssä näyttää 63 pelin jälkeen lukemaa 23+54=77.