Nuorten MM-kisat ovat enää päivien päässä. Turnaus polkaistaan käyntiin tapaninpäivänä 26. joulukuuta.

Ennakoimme kisoja listaamalla kaikkien pelipaikkojen parhaat pelaajat. Ensimmäisenä käsittelyssä ovat maalivahdit.

5. Nikita Quapp, Saksa

Carolina Hurricanes näki kookkaassa Nikita Quappissa potentiaalia ja varasi hänet 6. kierroksella vuonna 2021. Varauksen jälkeen ura ei kuitenkaan ole lähtenyt lentoon. Tällä kaudella hän on pelannut vain kolme ottelua Saksan divarissa torjuntaprosentilla 91. Pelikunto on siis iso kysymysmerkki, mutta potentiaaliltaan Quapp on kisojen kärkeä.

4. Niklas Kokko, Suomi

Niklas Kokko on yksi kisojen potentiaalisimmista maalivahdeista, mistä kertoo se, että Seattle Kraken varasi hänet 2. kierroksella vuonna 2022. Varausnumero oli poikkeuksellisen pieni maalivahdille. Kokko on vasta 18-vuotias, mutta pituutta hänellä on jo 190 senttimetriä. Tällä kaudella hän on pelannut jo miesten pelejä Hermeksessä. 12 ottelun torjuntaprosentti on 90,4.

3. Thomas Milic, Kanada

Thomas Milicille nämä ovat ensimmäiset U20-kisat, mutta alle 18-vuotiaissa hän oli Kanadan luottomiehiä. Hän pelasi MM-kisoissa kaksi ottelua torjuntaprosentilla 97,5. Tällä kaudella hän on pelannut 14 WHL-ottelua torjuntaprosentilla 91,9. Lukema on hyökkäysvoittoiseen junnusarjaan erinomainen.

2. Kaidan Mbereko, Yhdysvallat

Kaidan Mbereko pelasi ensimmäisten kautensa miesten sarjassa NCAA:ssa. Nuorukaisen tilastot ovat olleet aivan poikkeukselliset 19-vuotiaalle. Hän on pelannut 14 ottelua torjuntaprosentilla 92,7. Hän torjui Yhdysvaltojen maalilla myös edellisissä kisoissa torjuntaprosentilal 92,1.

1. Carl Lindbom, Ruotsi

Karl Lindbom on ollut tällä kaudella aivan liekeissä HockeyAllsvenskanissa. 19-vuotias nuorukainen on ollut ehdottomasti koko sarjan paras maalivahti. Hän on pelannut 21 ottelua torjuntaprosentilla 93,6. Itseluottamus kisojen alla on tällä kaverilla aivan katossa.