Winnipeg Jetsin sensaatiopakki Josh Morrisseyn pisteputki ei meinaa katketa NHL:ssä millään, ja aatonaattoyönä se kasvoi Boston Bruins -pelin syöttöpisteen myötä.

Hän on latonut pisteille syöttöpinnojen turvin jo 11 ottelussa peräkkäin, ja vire alkaa hiljalleen muistuttamaan Patrik Laineen liekehdintää

Ai miksi? Siksi, että tuo putki on Jetsin ja sitä edeltäneen Atlanta Thrashersin seurahistorian jaetusti toiseksi pisin. Pisin on suomalaistykki Patrik Laineella, joka takoi pinnoille kaudella 2017-18 peräti 15 matsissa peräkkäin.

Pakkien historiassa koko NHL:ssä syöttöputki on kuudenneksi pisin, ja nyt Morrisseyn edessä on Colorado Avalanchen Cale Makar 13 ottelulla. Ykkösenä on 17 ottelussa peräkkäin kaudella 1985-86 syötöille naputellut Edmonton Oilersin Paul Coffey.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Josh Morrissey extended his point and assist streaks to 11 games, with the former matching the second-longest stretch in @NHLJets / Thrashers history – a run held by 4 others. The longest point streak is held by Patrik Laine (15 GP in 2017-18).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Kanukki on iskenyt tällä kaudella 33 pelissä tehot 6+33=39. Pistevire on pelaajalle itselleen sensaatiomainen, sillä esimerkiksi aiempi piste-ennätys 37 pinnaa (12+25) on mennyt jo nyt rikki.