Suomalaispakki Eemeli Räsänen (arkistokuvassa) joutuu etsimään itselleen uuden joukkueen. Noin parimetrinen ja lähes satakiloinen järkäle pelasi alkukaudesta Ruotsin alasarja HockeyAllsvenskanin Tingsryds AIF:ssä 22 ottelussa tehoin 0+4.

– Mielestämme urheilusuoritus ei vastannut odotuksiamme. Kiitämme Eemeliä meillä vietetystä ajasta ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää jatkoon, seuran tiedotteessa sanottiin.

Ilmeisesti jonkinlainen epäonnistuminen kuulostaa oudolta ainakin siihen nähden, että vuonna 2017 hän voitti alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa. Pian perään NHL-joukkue Toronto Maple Leafs varasi pelaaja kakkoskierroksella 59:ntenä tarunhohtoiseen.

Räsänen on ollut viime vuosina aikamoinen kiekkokiertolainen.

Viime kaudella hän pelasi Tanskan Frederikshavn White Hawksissa ja toissa kaudella Liigan HPK:ssa. Tuota edeltäneellä kaudella 2019-20 Räsänen kantoi kolmen eri joukkueen paitaa – Jokerien KHL:ssä, Kiekko-Vantaan Mestiksessä ja Fredriskhavnin Tanskassa.