Ässien maalivahti Niklas Rubin sai tilastoihinsa perjantaina vuoden viimeisellä liigakierroksella todellisen kummajaisen. Hänet merkittiin porilaisten 1-3-kavennusmaalin tekijäksi jo avauserässä. Kiekkomaailmassa on nähty maalivahtien maaleja toki, mutta yleensä ne syntyvät pelien loppuhetkillä toisen pelatessa ilman maalivahtia.

TPS-pelaajat kohelsivat kiekon Ässien siirretyn rangaistuksen aikana omaan pömpeliin. Ruotsalainen ei varsinaisesti tehnyt maalin eteen mitään, mutta yhtä kaikki – hän oli viimeinen kiekkoon koskenut Ässät-pelaaja ennen sen menemistä maaliin. Lajissa ei tunneta omaa maalia.

Osuma oli porilaisten ensimmäinen. Ennen tätä TPS oli painanut 0-3-vierasjohtoon.

– Ei oltaisi saatu antaa sitä, vähän ihmeellinen maali. No, virheitä sattuu. Sen jälkeen molemmat erät olivat tasaisia, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas pohti Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Sanoitko, että vähän erikoinen maali, pataluotsi Karri Kivi virnisti Ahokkaan suuntaan tämän naurahtaessa perään.

– Tuollainen puuttui mun kokemuspohjasta. En ollut ollut mukana pelissä, jossa tulee tuollainen. Se kuvasti kuitenkin sitä, että minkälainen päivä perjantaista saattoi tulla. Meillä oli erinomainen lataus alkuviikon jälkeen. Kolmen maalin takaa-ajossa aikalisän otto olisi tuntunut jotenkin turhalta. Luotettiin, että jos jotain on tarkoitus tulla, niin se tulee, Kivi mietti.

– Meille se (maali) antoi pienen sauman tulla mukaan, koska se tuli ykköserän loppuun, Ässät-luotsi jatkoi.

Ässät voitti matsin lopulta voittomaalikisassa 4-3.

Ahokas mainitsi, että kiekko kävi ainakin parilla TPS-pelaajalla ennen maalia. Mitä maalista puhuttiin erätauolla?

– Ei siinä. Virheitä sattuu. Inhimillinen virhe, en ole ennen nähnyt. Ei kukaan halua tehdä tuollaista, Ahokas kertoi.

Ässät päätti vuoden liigaysinä ja TPS sarjaseiskana.