Kanadan teinisensaatio Connor Bedard rikkoi uudenvuodenaattona Jaromir Jagrin aiemmin nimissään pitämän ennätyksen eniten pisteitä yhdessä alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa iskeneenä alle 18-vuotiaana pelaajana.

Tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden takuuvarma ykkösnimi on mättänyt turnauksessa pelaamissaan neljässä pelissä täysin käsittämättömät 18 tehopistettä. Pelaamissaan kaksissa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa toistaiseksi 26 pistettä iskenyt supertalentti metsästää seuraavaksi kaikkien aikojen tehokkaimman kanadalaisen junnupelaajan titteliä. Tilaston kärjessä on juuri nyt legendaarinen Eric Lindros, joka niputti 31 tehopistettä vuosien 1990 ja 1992 välillä.

Vuonna 1991 NHL-varaustilaisuuden ykkösnimeksi noussut Lindros jätti maansa tulevaisuuden supertähdelle lämpimät terveiset.

– Hyvää uutta vuotta! Älä ainoastaan riko ennätystäni Connor Bedard, vaan murskaa se! Voittakaa turnaus, Lindros viestitti ytimekkään ”Go Canada!” -tsemppauksen saattelemana.

Kisojen suurin ennakkosuosikki Kanada kohtaa MM-kisojen puolivälierävaiheessa Slovakian.