Boston Bruins ja Pittsburgh Penguins kohtasivat Suomen aikaa myöhään maanantai-iltana NHL:n talviklassikossa, joka päättyi jälkimmäisenä mainitun osalta raskaaseen pettymykseen.

Pens johti peliä maalein 0-1 pitkälle päätöserään, mutta lopulta Boston vei pisteet maalein 2-1. Jake DeBrusk osui 47. ja 57. peliminuutilla. Penguinsin vierasmaali oli Kasperi Kapasen käsialaa.

Maanantai-illan osuma oli pelaajalle jo tämän uran toinen ulkojäillä. Ensimmäinen syntyi aikoinaan Toronto Maple Leafsissa, jota Kapanen edusti kausina 2015-20.

– Tuo on jokseenkin epätodellista. Jotkut eivät pääse pelaamaan ulkojääpelejä lainkaan, joten olen onnekas kahden maalin miehenä. Nytkin tunnelma oli uskomaton, hetki oli erityinen, Kapanen pähkäili seuransa kotisivuilla.

Kuopiolainen on ollut viime aikoina loistavassa vedossa. Kasassa on pisteet 6+10=16, mutta näistä 11 (5+6) on syntynyt joulu-tammikuun aikana.

– Mielestäni pelasimme melko vakaan ottelun, nähdäkseni olimme parempi joukkue ison ajan pelistä. Boston on hyvä joukkue ja siihen on syynsä, miksi he ovat NHL:n kärjessä.