Edmonton Oilersia läheltä seuraava NHL-toimittaja Jim Matheson perkaa tuoreessa Edmonton Journalin kolumnissaan Oilersin mahdollisia siirtotakarajan vahvistuksia.

Yksi mielenkiintoinen nimi on Columbus Blue Jacketsista lähtöä tekevä puolustaja Vladislav Gavrikov, joka on tiettävästi yksi Oilersin potentiaalisimmista treidikohteista. Matheson ehdottaakin suomalaisittain varsin mielenkiintoista treidikuviota, jossa yhtenä vaihdokkina toimisi Jesse Puljujärvi.

– Ykköskierroksen varausvuoro on hinta tuon tason vuokrapelaajasta, jopa vaikka asiassa on aina olemassa myös loukkaantumisriski. Oilersin olisi raivattava palkkakattoonsa tilaa (Gavrikovia varten), ja Puljujärven kolmen miljoonan dollarin sopimus olisi todennäköisin keino siihen.

Jarmo Kekäläinen päätti olla valitsematta Puljujärveä kesän 2016 draftissa ottaen mieluummin Pierre-Luc Dubois’n. Siitä on kuitenkin jo kuusi vuotta, minkä lisäksi Columbuksessa pelaa nykyisin myös Puljujärven ystävä Patrik Laine, Matheson pyörittelee.

Puljujärven nykyinen sopimus umpeutuu kesällä, joskin suomalainen on tuonkin jälkeen rajoitettu vapaa agentti.