Helsingissä kuohui HIFK:n ja Ilveksen jääkiekkoliigan kohtaamisessa torstaina urakalla. Peli meni HIFK:lle voittomaalikisassa maalein 4-3, mutta tulosta esille enemmän nousivat toisen erän tapahtumat. Jäähyminuutit kirjattiin 18-42 vieraille.

Kuumat tapahtumat alkoivat ajassa 23.52, kun Kristian Vesalainen sai HIFK:lta pikkukakkosen ja Tommi Tikka Ilvekseltä 2+2-minuuttisen. Maajoukkueeseen äskettäin noussun Tikka veti olympiavoittaja Iiro Pakarisen selästä laitaan rajun näköisesti, eikä Suonenjoen kasvatti kyennyt ottamaan taklausta mitenkään vastaan.

Puolitoista minuuttia myöhemmin kuohahti taas. HIFK:n Leevi Teissala sai 2+2-minuuttisen väkivaltaisuudesta ja Ilveksen Eetu Päkkilä, Miro Ruokonen sekä Santeri Virtanen väkivaltaisuus- ja käytösrangaistuskakkoset maalineduskahakan päätteeksi.

Samassa tilanteessa Ilves menetti kaksi hahmoa. Jyrki Jokipakka sai Virtasen luistimesta naamaan joutuen paikattavaksi, legendaarinen Ilves-luotsi Raimo Helminen puolestaan hermostui torikokouksen ohessa täysin saaden ujosajokomennuksen.

HIFK on Liigassa voiton myötä 45 pisteessä 12:ntena ja Ilves 64 pinnan turvin neljäntenä. Liigakausi jatkuu lauantaina täydellä kierroksella.