Ukko-Pekka Luukkonen on kopannut kiekkoja NHL-joukkue Buffalo Sabresin maalilla 12 ottelussa, ja torjuntaprosentti näyttää nyt lukemaa 89,4. Se ei ehkä ole hehkein mahdollinen, mutta Sabresin päävalmentaja Don Granato arvostaa pelaajaa.

– Hän rakentaa nyt pelaamisensa perusteita. Nuorella miehellä kropan kompositio on muuttunut, joten hänen on täytynyt sopeuttaa kokoaan, nopeuttaan ja ketteryyttään.

– Hän on tehnyt tarvittavia muutoksia, ja se on johtanut yhä parempaan menestykseen. Hänen tekemänsä muutokset ovat siis olleet oikeita, luotsi sanoi NHL:n nettisivuilla.

Kuluva sesonki on molarille tarunhohtoisessa oikeastaan ensimmäinen iso, sillä kahdella aiemmalla kaudella hän pääsi tolppien väliin yhdeksässä ja neljässä pelissä.

– Luukkonen on hyödyntänyt aiemmista otteluista saamaansa kokemusta ja tietotaitoa pelaamistaan kehittääkseen. Se menestys, jota nyt nähdään, on useiden kuukausien työn tulos, ja se on rohkaisevaa. Hänen suuntansa on positiivinen, ja potentiaalia riittää.

23-vuotias alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on iänsä puolesta vielä nuori, vaikka hänet varattiin Buffaloon jo kuutisen vuotta sitten kesällä 2017.

– Tuloksista on tullut parempia ja parempia, mutta Luukkosen ”katto” on äärimmäisen korkealla. Hän on siinä iässä, että hän on nyt uransa tärkeimmässä kehitysvaiheessa. Meidän täytyy organisaationa hyödyntää tämä kehitysikkuna.

Sabresin pelit NHL:ssä jatkuvat ensi yönä Minnesota Wildia vastaan.

LUE MYÖS:
Jopa Aleksander Barkov kalpenee – suomalaisen joukkuekaveri mättänyt pisteitä historiallisen kovaan tahtiin

Uskomattoman huonoa tuuria – erikoinen pomppukiekko yllätti NHL:n suomalaisveskarin, samalla voitto valui käsistä

Mikko Rantanen kommentoi Coloradon synkkää vaihetta – ”Intensiteetti ja työmoraali eivät kestä”