Kanadan MM-kultaan päättynyt alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jätti varsin valjun kuvan Nuorten Leijonien tekemisestä.

The Hockey News listasi artikkelissaan kisojen onnistujat ja epäonnistujat. Epäonnistujien joukkoon ”jääkiekkoraamattu” nosti koko Suomen joukkueen. Neljä pelaajaa sai silti maininnan erottautumisestaan massasta.

– Suomalaiset tekivät vain 14 maalia viidessä ottelussa ja joukkue näytti siltä, että se etsi koko turnauksen ajan pelaajaa, joka johtaisi sitä. Ajoittain Nashvillen varaama Joakim Kemell vastasikin huutoon nopeutensa, taitonsa ja fyysisyytensä avulla. Hän sai asioita tapahtumaan myös tasakentällisin.

– Välähdyksiä nähtiin myös Jani Nymanilta, Niko Huuhtaselta ja Oliver Kapaselta, mutta niitä tuli vain ajoittain ja nämäkin hiipuivat kovissa peleissä.

Suomalaisiin NHL-superlupauksiin lukeutuva Brad Lambert sen sijaan ei vakuuttanut sivuston toimitusta.

– Kolminkertainen U20-kävijä Lambert ei ollut edes jäällä tärkeillä hetkillä, kun maaleja tarvittiin. Tämä kertoo paljon hänen turnauksestaan, kiekkoraamattu sivaltaa Winnipeg Jetsin ykköskierroksen varausta.