Suomeen ja Liigaan täksi kaudeksi palannut Sami Niku on saanut kutsun armeijaan, uutisoi Iltalehti.

26-vuotias JYPin tähtipelaaja sai loppuvuodesta tiedon, että tämän odotetaan astuvan asepalvelukseen 17. huhtikuuta. Nikun mukaan armeija ei kuitenkaan sopisi tänäkään vuonna kuvioihin.

– Se ei sopisi tilanteeseeni nyt oikeastaan millään tavalla. En pysty viettämään kesääni siellä. Silloin pitäisi saada jotakin muutakin aikaan.

– Alan olla kiekkoilijana parhaassa iässä, niin olisi ikävää viettää koko kesä armeijassa. Se ei sovi tähän hetkeen. Ja perhetilanteenikin on sellainen, että on kaksi pientä lasta, mikä ei helpota tilannetta, Niku kommentoi Iltalehdelle.

Aiemmin Niku on saanut lykkäystä muun muassa sen vuoksi, että hän on pelannut NHL:ssä. Viime vuonna lykkäystä tuli puolestaan perheeseen syntyneen lapsen takia.

Tällä kertaa lykkääminen saattaa olla jo mahdotonta. Tämä on ikävä asia Nikulle, sillä huhtikuussa seurajoukkuekausi voi olla vielä kesken. Puolustaja voi olla myös potentiaalinen vaihtoehto Leijonien kevään MM-leiritykseen.

– Jo viime kesänä sen asian kanssa oli niin vaikeaa, joten luulen, että he eivät sitä hirveän helpolla anna. Pitää jo jotain ihmeitä olla, että sen saa. En ole sitä vielä miettinyt, että mitä sen asian kanssa tehdään. Katsotaan lähempänä.