Lauantain Liiga-kierroksella Ilves kaatoi Sportin maalein 2-1. Voittoa piti hakea aina rankkareilta asti.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Sportin päävalmentaja Risto Dufva otti kantaa kaudellakin paljon puhuttaneeseen aiheeseen: tuomaritoimintaan ja siihen vaikuttamiseen.

– On yksi asia, jota peräänkuulutan ihan koko liigalta – tässä on milloin minkäkin pelin jälkeen kyselty vastuuta, niin minäkin kysyn, Dufva aloitti.

– En ole tällaista manipulaatiota nähnyt sitten 14. puoluekokouksen, mitä tehdään tuomarien suuntaan. Kyllähän tuomareillekin pitäisi antaa mahdollisuus viheltää hyvin se peli. Jos jumbotronin kautta manipuloidaan tuomaritoimintaa, niin vaikea tuomarienkaan on viheltää hyvää peliä.

Dufva arvosteli tapaa, jolla jäähytilanteita näytetään jälkikäteen mediakuutiolla. Näin kuumennetaan kotiyleisöä ja lisätään paineita tuomariston niskaan.

– Kun NHL:stä otetaan paljon oppia, niin tämä kannattaisi ottaa myös. Siellä ei tulisi kuuloonkaan tuomaripelin manipulointi kuten tänään oli. Ottelu ei ratkennut siihen eikä vienyt Ilveksen hyvää peliä pois, mutta onhan se törkeetä. Tuomarikin on vain ihminen, Dufva sanoi.