Yle kertoi tiedotteessaan, että niin talvi- kuin kesäolympialaiset nähdään kanavalla entistä laajemmin ja ilman lajirajoituksia vuodesta 2026 alkaen.

Samasta tiedotteesta kävi selväksi se, että olympiajääkiekko palaa Ylen kanaville.

– Tämä on meille hieno päivä. Yle on ollut tiiviisti mukana pitkissä neuvotteluissa olympiaoikeuksien palauttamiseksi julkisen palvelun mediayhtiöille Euroopassa, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen iloitsi.

– Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottavat.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sanoi, että he haluavat tarjota suomalaisten suurimmat yhdistävät elämykset ja kansakunnan muistijäljet.

– Uusi sopimus mahdollistaa tämän selvästi laajemmin kuin nykyinen ja on olennainen osa Ylen julkisen palvelun tehtävää. Sopimuksen myötä suomalaiset näkevät olympialaiset vapaasti yli tämän vuosikymmenen.

Ylellä näkyvät sopimuksen myötä Leijonien olympiaotteet vuoden 2026 Milano-Cortinan kisoissa ja vuoden 2030 kisoissa, joiden isäntää ei ole vielä valittu. Suomi on olympiakiekon hallitseva kultamitalisti vuoden 2022 Pekingin kilpailuista.

Lisäksi kansa pääsee seuraamaan vuoden 2028 Los Angelesin ja vuoden 2032 Brisbanen kesäkisoja.