Eeli Tolvasen NHL-ura sai totaalisen yllätyskäänteen joulukuussa, kun Nashville Predators lähetti hänet siirtolistalle ja matka jatkui Seattle Krakeniin.

23-vuotiaan Tolvasen alkutaival Krakenin riveissä on ollut huima, sillä ensimmäisessä yhdeksässä ottelussa on syntynyt jo viisi maalia ja seitsemän tehopistettä.

Tolvasen unelma-alku Seattlessä sai jopa Predatorsin GM:n David Poilen myöntämään julkisesti, että suomalaistaiturin lähettäminen siirtolistalle saattoi olla virheratkaisu häneltä.

Tolvasta peluutettiin Predatorsissa lähinnä alemmissa ketjuissa, eikä ylivoima-aikaakaan tarjottu kunnolla. Tolvasen merkittävin ominaisuus on laukaus, eikä Nashvillessä sitä osattu tai haluttu hyödyntää käytännössä ollenkaan.

Tolvanen itse näkee, ettei hänelle tarjottu reilua mahdollisuutta tulosyksikön ketjuissa.

– Tiesin aina, että minulla oli taitoja ja asioita, joita Predatorsiin kaivattiin. Mutta silti sain vain alaketjujen minuutteja nelosvitjassa. Jos minua olisi käytetty paremmin ja annettu mahdollisuus, se olisi varmasti poikinut tulosta, Tolvanen laukoi entisen seuransa suuntaan The Hockey Newsin haastattelussa.

Tolvasen mukaan Predators-johto yritti ajoittain muokata hänestä kokonaisvaltaista rouhijaa.

– Viime kaudella he halusivat minun pelaavaan fyysisemmin – sekä puolustavammin. Minusta tuntuu, että teinkin myös niin. Jonain iltana he halusivat minun olevan taklaaja ja toisena taas maalintekijä. Se tavallaan sekoitti pääni, Tolvanen ripitti.