Jokerit on ollut vailla kotia keväästä 2022 saakka. Seura tähtää Mestikseen kaudelle 2023-24 Mestikseen, mutta tässä vaiheessa projekti näyttää vielä epävarmalta. Liigaan paluusta voi turvallisesti sanoa, ettei se ole tapahtumassa vielä vuosiin.

Toinen kysymys on, että tarvitseeko Liiga ollenkaan Jokereita. Ilta-Sanomat haastatteli aiheesta useita nimettömänä pysytteleviä Liigan seurapomoja. Jokereiden paluu ei saanut ketään innostumaan.

– Toisin kuin yleisesti kuvitellaan, Jokerit ei ole enää sellainen brändi, jota SM-liiga tarvitsisi. SM-liiga pärjää oikein hyvin ilman Jokereitakin. Jos nyt tilannetta katsotaan, Kiekko-Espoo on huomattavasti relevantimpi vaihtoehto kuin Jokerit, eräs seurapomo sanoo.

– Ilkeästi sanottuna olemme pärjänneet kahdeksan vuotta hyvin ilman Jokereita, toinen sivaltaa.

Erityisesti Harry Harkimo herättää kiekkopomoissa negatiivisen reaktion. KHL-reissun jälkeen hän tai hänen poikansa Joel Harkimo eivät kelpaa Jokereiden keulakuviksi.

– Selvää lienee, ettei SM-liiga Oy halua osakkaakseen Jokereita, jos sen omistuspohja kytkeytyy Harkimon sukuun. Syy on tietysti se, että Jokerit rikkoi taannoin liigan osakassopimusta siirtyessään KHL:ään, eräs seurapomo kommentoi.

– Kyse on siitä, kuinka avosylin Jokerit otetaan vastaan, jos omistus on nähdynlainen. Tuskin Joel Harkimo on itse tienannut niitä rahoja. Omistajapohjan pitäisi olla jotain muuta kuin nyt. Harkimon nimi on liigalle punainen vaate. Harry Harkimo toimi meitä vastaan ja vastoin osakassopimusta. Jokerien lähdön jälkeen liiga menetti joka vuosi rahaa, toinen seurapomo komppasi.

– Se on ihan sama, onko se Jolle, ”Kelle” vai ”Kulle”, kun isäpappa vetelee naruista, niin se on ihan punainen vaate kaikille, kolmas seurapomo lataa.

Seurapomot arvostelevat myös salailua Jokerit-projektin ympärillä.