Nashville Predatorsin Juuse Saros on noussut hieman ennakoitua nihkeämmän alkukauden jälkeen kohinalla mukaan keskusteluihin kuluvan NHL-kauden parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-pystin voittajasta.

Daily Faceoff -sivuston NHL-toimittaja Mike McKenna nostaa suomalaisen sijalle 4 arvioidessaan tämän hetken todennäköisimpiä Vezina-voittajia. Listan kärjestä löytyy sensaatiomaisen kauden pelannut Boston Bruinsin Linus Ullmark ennen Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckia sekä New York Islandersin Ilja Sorokinia.

Toisin kuin yllä mainitut, Saros joutuu usein kantamaan joukkuetta selässään lähes yksin.

– Saros on ollut hitaan alun jälkeen yksi parhaita maalivahteja koko maailmassa viimeisten kuukausien otannalla. Kohtaa keskimäärin 34 laukausta joka ilta. Saros on pitänyt Predatorsin mukana pudotuspelijahdissa. Kuten Sorokinin tapauksessa, myös Saroksen kohdalla Vezina-mahdollisuudet lepäävät Predatorsin pääsyssä pudotuspeleihin. Jos niin tapahtuu, tapahtuu se täysin Saroksen reppuselässä.

– Saroksen voitto-tappio-suhde pudottaa häntä hieman Vezina-kamppailussa. Toisaalta hänen edistyneet tilastonsa yhdessä kovan torjuntaprosentin kanssa pitävät suomalaisen mukana kärkitaistossa, McKenna arvioi.

Saros jättää listalla taakseen todellisia supertähtinimiä. Suomalaisen vanavedessä tulevat nimittäin New York Rangersin Igor Shestjorkin sekä yleisesti viime vuosien ylivoimaisesti parhaana kassarina pidetty Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski.