NHL:n suomalaisfanit ovat saaneet viime vuosina totutella ennen näkemättömään sinivalkoiseen tähtiloistoon taalajäillä.

Florida Panthersin Aleksander Barkovia on pidetty viime vuosien ajan yleisesti parhaana suomalaisena NHL-kiekkoilijana. Tällä kaudella Barkov on kuitenkin saanut haastajan, joka on saattanut jopa ajaa Panthers-kipparin ohi suomalaisten hierarkiassa.

NHL-asiantuntija Ismo Lehkonen nostaa Kalju Corner -podcastissaan Dallas Starsin Roope Hintzin Barkovin sekä jälleen tykkikautta pelaavan Mikko Rantasen ohi koko NHL:n parhaaksi suomalaispeluriksi.

– Hintz nyt napsahti (Barkovin) ohi. Tässä on hauska juttu, kun Hintz on ollut vähän aikaa pois, niin Joe Pavelski ja Jason Robertson ei olekaan olleet niin paljon parrasvaloissa. Dallasin voittaminenkin on vaikeutunut, Lehkonen perustelee.

– Mun mielestä tämä on Barkoville hyväksi. Kaksi tamperelaista kaveria. Barkov sai Hintzistä tosi hyvän kirittäjän. Mä tiedän Barkovin kilpailuluonteen, se ei ota tätä hyvällä. Se haluaa olla Tampereen paras sentteri. Niillä on hyvä kilpailu meneillään ja me suomalaiset otetaan tämä ilolla vastaan, Lehkonen iloitsee.

Tuorein Kalju Corner -jakso kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.