Ruotsin SHL:ään täksi kaudeksi siirtynyt leijonahyökkääjä Antti Suomela on ollut länsinaapurin Oskarshamissa kovassa iskussa. Pelaaja on ladannut 36 ottelussa peräti 44 pinnaa, joista sekä maaleja että syöttöjä on 22.

Suomela johtaa SHL:n pistepörssiä ennen lauantain kierrosta yhden pisteen erolla ennen joukkuekaveri Patrik Karlkvistiä. Hänellä on kasassa saldo 19+24=43, mutta aika Liigan Sportissa ei sujunut kaudella 2020-21 yhtä tehokkaasti. Ruotsalainen pelasi kahdeksan ottelua pisteittä.

SHL:n tämän hetken pörssissä kolmanneksi tehokkain pelaaja on jäänyt entisestä Sport-pelurista kahdeksan ja Suomelasta yhdeksän pinnan päähän kakkospaikasta.

Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla kerrottiin, että Suomelan mahdollinen pistepörssin voitto olisi todellinen harvinaisuus.

Suomalaispelaaja on näet voittanut sarjan pistepörssin viidesti. Voittajat ovat Raimo HelminenMika NieminenEsa KeskinenJuha Riihijärvi ja Ville Peltonen peräkkäisiltä kausilta 1993-98. Viimeisimmästä pörssivoitosta on siis aikaa jo 25 vuotta.

Suomela edusti ennen Oskarshamnia San Jose Sharksin ja Toronto Maple Leafsin NHL-organisaatioita sekä Liigan HIFK:ta kausien 2018-22 aikana.