Aleksander Barkov oli viime yönä liekeissä NHL:ssä. Hän auttoi 1+2 tehoillaan Florida Panthersin 4-3 jatkoaikavoittoon Boston Bruinsista.

Barkovin maali ei olisi voinut tulla makeampaan paikkaan. Florida metsästi kiivaasti tasoitusta viimeisillä minuuteilla. Lopulta kapteeni laukoi kiekon sisään, kun peliaikaa oli jäljellä enää puolitoista sekuntia.

Viime yön tehojensa myötä Barkov ylitti 600 tehopisteen rajapyykin NHL:ssä. Suomalaisista samaan ovat pystyneet ainoastaan Teemu Selänne, Jari Kurri, Saku Koivu, Olli Jokinen, Mikko Koivu, Teppo Numminen ja Esa Tikkanen.

Barkovista tuli myös Florida-historian toinen pelaaja, joka on iskenyt yli 600 tehopistettä. Samaan on pystynyt ainoastaan Jonathan Huberdeau, jonka Barkov pian ohittaa seuran kaikkien aikojen parhaana pistemiehenä.

Sportsnet

@Sportsnet
CAPTAIN CLUTCH. 🕒

Aleksander Barkov scores with one second left in the third period to tie the game.