Liigan avaamisen perään on huudeltu niin kauan, kun sarjajärjestelmä on ollut suljettu. Helsingin Sanomien haastattelussa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi, miten hän lähtisi sarjajärjestelmää avaamaan ja uudistamaan.

Jalosen mukaan huippusarjan lähtökohdan pitäisi aina olla kilpailussa.

– Toinen asia on realismi. Mikä on mahdollista, Jalonen sanoo.

Jalosen visio on 3-4 vuoden päässä. Tällöin Jokereiden ja Kiekko-Espoon tilanteisiin oltaisiin saatu selvyyttä. Silloin olisi syytä tehdä päätös siitä, avataanko Liiga ja järjestetäänkö karsinnat.

– Itse olen miettinyt, että 14 joukkuetta molemmissa Liigassa ja Mestiksessä olisi hyvä määrä. Joka vuosi yksi putoaa ja yksi nousee, että on aina jonkin verran vaihtuvuutta, mutta ei älyttömästi. Totta kai nousevan joukkueen pitää tietyt kriteerit täyttää, että pystyy Liigassa suoriutumaan, Jalonen linjaa.