NHL-asiantuntija Ismo Lehkonen toivoo Montreal Canadiensin suomalaislaituri Joel Armian pääsevän uusiin maisemiin NHL:n siirtotakarajalla.

Lehkonen muistuttaa tuoreessa Kalju Cornerissa Armian sopivan ison kokonsa ja pelityylinsä vuoksi loistavasti pudotuspelijääkiekkoon. Armia saattaisikin tehdä uusissa maisemissa ”artturilehkoset” ja nousta kevään ratkaisupelaajaksi.

– Joppe on sellainen porilainen, että se nukkuu jos ei sitä tönitä. Runkosarjahiihtely ei Joppea välttämättä aina sytytä. Porilaista pitää käydä välillä lyömässä turpaan, että se syttyy. Sitten kun aletaan pelaamaan pudotuspelejä, niin Joppehan on syntynyt siihen, Lehkonen näkee.

– Se ei ota taka-askelia, vaan haluaa mennä ruuhkabussista läpi ja vääntää kulmista itsensä maalille. Siihen kylkeen sillä on lehmän hermot. Sillä ei kuppi pala tollasissa peleissä. Armia olisi hyvä palikka kenelle tahansa (pudotuspelijoukkueelle), Lehkonen arvioi ja muistuttaa Armian muodostaneen Corey Perryn ja Eric Staalin kanssa loistavan pudotuspeliketjun Canadiensin finaalitaipaleella pari kautta sitten.

Armian treidin esteeksi saattaa muodostua miehen muhkea 3,4 miljoonan dollarin vuosipalkka. 29-vuotiaan laitahyökkääjän nykyinen diili päättyy vasta kesällä 2025.