HPK:hon viime kaudeksi tullut, ja tällä kaudella Liigan pistepörssiä saldolla 21+28=49 johtavan Michael Jolyn sopimus on katkolla kuluvan sesongin päätteeksi.

Ensimmäistä kertaa Euroopassa pelaavan 27-vuotiaan hyökkääjän tulevaisuutta arvuuteltiin sveitsiläisen Sport.ch:n nettisivulla.

Jutussa kerrottiin, että Sveitsin pääsarja NL:n jokaisen joukkueen kasaaminen on kesken siinä määrin, että useaan ensi kaudeksi sopimuksettomaan pelaajaan kannattaisi kiinnittää huomiota.

Tekstissä perattiin pelaajan uraa, ja kausi 2017-18 nostettiin esille korostetusti. Joly teki tuolloin läpimurtonsa ECHL:ssä, kun hän iski Colorado Eaglesille kaikkiaan 76 pelissä tehot 54+42=96.

Kanukki voitti sarjan mestaruuden, hänet valittiin pudotuspelien MVP-pelaajaksi ja nousipa taituri myös tähdistöjoukkueeseen.

Liigassa Joly on summannut reilun puolentoistakauden aikana kaikkiaan 108 pelissä 42 maalia ja 57 syöttöä, eli 99 pistettä.

– Jotkut NL:n urheilujohtajat ovat todennäköisesti yhteydessä kanadalaisen leiriin päin. Hän osaa lukea peliä erittäin hyvin, hän on hyvä kiekolla ja käsittelee mailaa hyvin.

– Hän on määrätietoisesti vienyt tilanteet loppuun, mutta aggressiivisuutta voidaan pitää heikkoutena. Esimerkiksi usen pelaajan kamppailutilanteissa hän ei välttämättä saa kaivettua kiekkoa itselleen.

Siitä huolimatta Joly on lähteen arvioiden mukaan kuuma nimi NL-seurojen urheilujohtajien huulilla.

– Voi olla, että saamme ihailla hänen taitojaan ensi kaudella Sveitsissä, lähde heitti.