KHL:n ulkomaalaispelaajien määrä romahti, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan vuosi sitten. Ainoa suomalainen, joka venäläisliigassa suostuu yhä pelaamaan, on Teemu Pulkkinen.

Nyt KHL yrittää houkutella muitakin suomalaisia takaisin. Iltalehden tietojen mukaan eräs Liiga-pelaaja on saanut Venäjältä 1,2 miljoonan dollarin tarjouksen kaudelle 2023-24. Summa olisi nettopalkka.

– KHL tarvitsee jatkossakin ”ulkkareita”. He eivät saa länsimaalaisia pelaajia sinne muuten kuin rahalla. Tarjoukset sieltä suunnalta ovat kasvaneet, pelaaja-agentti Simo Niiranen kommentoi Iltalehdelle.

Suurista summista huolimatta suomalaisilla ei ole kiinnostusta KHL:ää kohtaan.

– Edustajamme Venäjältä kyseli taannoin asiakkaidemme kiinnostusta lähteä KHL:ään ensi kaudeksi. Yhdelläkään pelaajalla ei ollut halua tässä tilanteessa sinne mennä, eräs nimettömänä pysyttelevä agentti kertoo.

– En usko, että sieltä aletaan kuitenkaan peruspelaajille tarjoamaan tosi isoja summia. Ei KHL ole koskaan ollut kiinnostunut keskivertopelaajista. En usko, että sinne paljon suomalaisia ensi kaudeksi lähtee.