Vaasan Sport on ollut liigakiekko-otsikoissa lähiaikoina isosti. Kun Ilvekselle maanantaina maalein 1-5 hävinnyt joukkue pisti kärkipelaajansa kaupoiksi kesken periaatteessa potentiaalisen pudotuspelitaiston, otti joukkueen faniryhmä Red Army vaasalaisten tulevaisuuteen kantaa tiedotteessaan.

Se on kuulemma käynyt avointa ja suoraa dialogia seuran uuden urheilun kehittämisryhmän kanssa tulevasta urheilustrategiasta. Uutta valittua strategiaa ja siihen liittyviä tarvittavia toimenpiteitä on avattu seikkaperäisesti.

– Seuran julkaisema uusi strategia on vakuuttava ja sen aktiviteetit taustalla uskottavia. Ensimmäistä kertaa seurahistoriassa Sportin suunnitelmassa on havaittavissa huolella ja harkinnalla laadittuja, pitkäjänteisiä sekä kestäviä muutoksia, jossa toistuvuus on läsnä, eikä hanke ole kertaluonteinen projekti tai ns. pikavoittoja tavoitteleva.

Jutussa muistutettiin siitä, ettei Sportin lähitulevaisuuden muutokset tule tapahtumaan kaudessa. Muutosprosessin tiedetään olevan pitkä ja työtäkin on edessä paljon, mutta määrätietoinen rakentaminen kohti tulevaa on aloitettu.

– Lopputulema generoi prosessin, joka tuottaa laaja-alaisesti ja jatkumona meille omaa tuotantoa edustukseen ja tietysti myös maailmalle saakka vietäväksi.

– Seurahistoriaamme ovat aina värittäneen enemmän ja vähemmän kiire ja lyhytnäköisyys sekä tietyltä osin myös näköalattomuuskin.

Faniryhmä toivoo kärsivällisyyttä ja tukea, vaikka nyt kuulemma kaikki tuntuu kaatuvan päälle.