Carolina Hurricanes otti NHL:n ulkojääpelistä täydet pisteet sunnuntaiyönä. Washington Capitals taipui maalein 1-4 peräti 57 000 katsojan edessä. Suomalaisista isoa roolia ottivat tehot 1+1 mieheen summanneet Jesperi Kotkaniemi ja Teuvo Teräväinen.

Kotkaniemi niittasi kiekon Capsin reppuun jo ajassa 2.11 Teräväisen mainiosta alustuksesta. Toisessa erässä osat vaihtuivat, kun Kotkaniemi syötti ja Teräväinen viimesteli. Suomalaiset olivat kuitenkin nyt mukana eri osumissa.

Kumpikin sinivalkoinen hyökkääjä kellotti peliaikaa noin 14 minuuttia, he saalistivat lisäksi tehotilastoihinsa lukemat +2. Teräväinen nousi ottelun kakkostähdeksi, Kotkaniemi puolestaan niittasi itensä erään yllättävän tilaston kärkipäähän.

Suomalaisen maali oli ulkojääotteluiden kautta historian viidenneksi nopein. Nopeimmasta osumasta vastasi vuonna 2008 Colby Armstrong osuttuaan Pittsburgh Penguinsille vain 21 pelisekunnin jälkeen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
It only took 2:11 for Jesperi Kotkaniemi to get the Caniacs and Carter-Finley Stadium rocking in the 2023 Navy Federal Credit Union NHL #StadiumSeries.

📺: ABC, ESPN+, TVAS2, SN360

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Carolinan asema NHL:ssä on mahtava. Se johtaa omaa divisioonaansa viiden pisteen erolla ennen New Jersey Devilsiä.