Liiga on julkaissut kevään 2023 pudotuspelien alustavan otteluohjelman. Pudotuspelikarsinnat alkavat 13. maaliskuuta. Finaalisarja puolestaan alkaa 18. huhtikuuta ja päättyy viimeistään 2. toukokuuta.

Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan tuttuun tapaan paras seitsemästä -järjestelmällä.

Tampereen Nokia Arenalla nähdään keväällä runsaasti konserttitapahtumia, mikä mutkistaa Ilveksen ja Tapparan pudotuspelejä. Konsertit ovat johtaneet useihin erityisjärjestelyihin.

– Mikäli tamperelaisjoukkueet pelaavat semifinaalivaiheessa muita joukkueita kuin toisiaan vastaan, ne pelaavat ottelusarjan kaksi ensimmäistä otteluaan vieraskaukalossa, Liigan tiedotteessa kerrotaan

– Mikäli Ilves ja Tappara ovat semifinaaleissa vastakkain, kyseisen ottelusarjan ohjelmaa joudutaan tiivistämään. Ilves ja Tappara eivät tällöin pelaisi torstaista 30.3. tiistaihin 4.4. ollenkaan, vaan aloittaisivat semifinaalisarjansa vasta keskiviikkona 5.4. Ilveksen ja Tapparan välisen semifinaalisarjan otteluohjelma jouduttaisiin tällöin tiivistämään aikavälille keskiviikko 5.4. – sunnuntai 16.4.

Tiukempi otteluohjelma puolivälierissä olisi luonnollisesti rasite myöhempiä pudotuspelisarjoja ajatellen.