Urheilun ystävät saivat torstaina ikäviä uutisia, kun Viaplay kertoi verkkosivuillaan hintojen noususta.

Jatkossa Elisa Viihde Viaplay Total -paketti maksaa peräti 44,99 euroa kuukaudessa (aiemmin 39,99€/kk). Hintamuutos on välittömästi voimassa uusille asiakkaille. Vanhoille asiakkaille hinta astuu voimaan ensimmäisestä 27. maaliskuuta 2023 jälkeisestä maksusta alkaen.

Viaplay ei ole lähettänyt asiasta ainakaan vielä toistaiseksi tiedotetta nykyisille asiakkailleen. Hinnannousua perustellaan kuitenkin Viaplayn sivuilla.

– Parannamme jatkuvasti sisältötarjontaamme ja oikeuksiimme kuuluu tälläkin hetkellä useita markkinoiden suosituimpia urheiluoikeuksia. Yleinen taloustilanne vaikuttaa kuitenkin myös meihin tuotantokulujen sekä urheiluoikeuksien hankintakustannusten noustessa. Jotta voimme jatkossakin tarjota ensiluokkaisen katselukokemuksen kaikille Elisa Viihde Viaplayn asiakkaille, tulemme tekemään hinnankorotuksen. Live-urheilun lisäksi Viaplay investoi myös tasokkaisiin urheiludokumentteihin sekä sekä muihin laadukkaisiin viihdesisältöihin, Viaplay perustelee päätöstään.

Tällä hetkellä Viaplayn kautta näkyy kattavasti urheilua. Viaplay omistaa muun muassa NHL:n, Valioliigan, F1:n, UFC:n ja monien talvilajien televisiointioikeudet.