Pittsburgh Penguins on lähettänyt suomalaishyökkääjä Kasperi Kapasen NHL:n siirtolistalle. Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa.

Sosiaalisessa mediassa alkoi jo aiemmin perjantaina kuhina, kun siirtohuhuissa pyörinyt suomalainen ei osallistunut perjantaina Penguinsin aamuharjoituksiin.

– GM Ron Hextall kertoi minulle ennen harjoituksia, että Kapanen ei osallistu koska hänet laitetaan siirtolistalle. Kun joukkue ei pelaa odotuksien mukaan, niin muutokset ovat väistämättömiä. Tämä kuuluu asiaan. ”Kappy” on lahjakas pelaaja. Tämä menee tiettyyn pisteeseen asti meidän piikkiimme, sillä emme pystyneet maksimoimaan hänen potentiaaliaan, Sullivan kertoi lehdistölle.

Kapanen teki viime kesänä kaksivuotisen ja 6,4 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Penguinsin kanssa. Kahdeksatta kauttaan NHL:ssä pelaava suomalaishyökkääjä on kirjannut tällä sesongilla 43 ottelussa odotuksiin nähden vaisut tehopisteet 7+13=20.

Pittsburgh Penguins

@penguins
Coach Sullivan on Kapanen's absence from practice: "Hexy informed me before practice that he was held out because he's going to go on waivers here this afternoon."