Leijonista tuttu puolustaja Tony Sund oli perjantaina osana isoa kolmen NHL-seuran vaihtokauppaa. 27-vuotiaan Sundin NHL-oikeudet on kaupattu Montreal Canadiensille.

Vaihtokaupassa keskipisteenä on Stanley Cup -voittaja Nick Bonino. Kokenut jenkkisentteri siirtyy vaihtokaupassa San Jose Sharksista entisen seuransa Pittsburgh Penguinsin riveihin.

Canadiens rooli vaihtokaupassa oli ottaa 50 prosenttia Boninon 2,05 miljoonan dollarin palkasta omaan palkkakattoonsa. Tästä hyvästä Canadiens saa Sharksilta Sundin NHL-oikeudet ja 5. kierroksen varausvuoron (2024).

Sharksiin puolestaan matkaa kaupassa Montreal Canadiensin pelaajalupaus Arvid Henriksson, ehdollinen 5. kierroksen varausvuoro (2024, muuttuu 4. vuoroksi, jos Penguins etenee konfrenssifinaaleihin) ja 7. kierroksen varausvuoro (2023).

Sund pelaa seuratasolla SHL-seura Rögle BK:n riveissä. 191-senttinen puolustaja on kirjannut tällä kaudella SHL:ssä 40 ottelussa tehopisteet 1+8=9. Sund on pelannut tällä kaudella kaksi ottelua Leijonien mukaan EHT:llä.