Oulun Kärpät on kuluvan kauden suurin epäonnistuja Liigassa.

Miljoonamiehistö putosi jatkossa jo säälipudotuspeleissä. Lähes ennen näkemätöntä kritiikkiä on saanut ennen kaikkea päävalmentaja Lauri Marjamäen nihilistinen pelitapa, joka on saanut myös seuran fanit raivon partaalle ja monet joukkueen tähdistä etsimään uutta seuraa.

Ismo Lehkosen mukaan Oulussa onkin nyt ison pohdinnan paikka.

– Mun mielestä niiden täytyy oikeesti istua alas. Onko tuo se tapa, jolla ne haluaa Kärppien pelaavan? Jos on, niin sitten siihen täytyy hankkia sen tyylisiä jätkiä joukkueellinen, jotka innostuu pelaamaan tuollaista nihilististä jääkiekkoa, Lehkonen laukoo Kalju Corner -podcastissa.

– Jos se ei ole, niin sitten heidän täytyy tehdä totaalinen muutos. Heidän täytyy pystyä päivittämään pelitavasta lähtien, valmennuksesta lähtien, junioripelaajien sisäänajosta lähtien, oman junnukiekon ABC ihan täysin. Se on oikeasti puolen Suomen joukkue ja Kärppien pitää olla yksi eliittijoukkue, joka tuottaa vuodesta toiseen huippupelaajia.

– Heidän omat hyvät pelaajat on lähtenyt jo hyvissä ajoin ja ne jotka jäi, (Top) Niemelä ja (Ville) Koivunen, niin uskallan väittää, että Pohjois-Amerikan seurat, jotka omistaa heidän oikeudet… eivät muuten ensi kaudella enää Kärpissä ole. Niiden on pakko vetää nämä pelaajat pois tuolta, koska ne ei saa parasta preppausta niiden tulevaa NHL-stinttiä varten. Tuo pelitapa ei kehitä tai valmista pelaamaan Pohjois-Amerikkaan, Lehkonen tylyttää.

Kuuntele tuorein Kalju Corner -jakso kokonaan täältä.