Naisten MM-kisoihin valmistautuva Suomi laittoi ennakkosuosikki Kanadan tiukille joukkueiden kohdattua Niagara Fallsissa pelatussa MM-kenraalissa.

Kanada nappasi lopulta niukan 1-3-voiton. Suomen ainoakaisesta vastasi tuore Suomen mestari Emilia Vesa.

Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan pelissä oli paljon hyviä elementtejä.

– Tappio harmittaa aina. Mutta kun sen taakse katsoo, niin joukkue vastasi hyvin pienen kaukalon tempoon. Alkuun me vähän arastelimme ja odottelimme, mutta sen jälkeen joukkue näytti, että se pystyy vauhtiin vastaamaan, Toivola kommentoi jääkiekkoliiton kotisivuilla.

Pääluotsi arvioi Pohjois-Amerikassa pelattavien pelien pitävän sisällään kovaa kaksinkamppailua sekä vauhdikasta päästä päähän -lätkää.

– Siihen meidän on oltava jatkossakin valmiita, vaikka alkulohkon peleissä vastustajat varmasti erilaisia kuin Kanada ovatkin. Tämä peli antoi hyvän suunnan sille pelitempolle, mitä tuleman pitää.

– Tämä peli antoi kaikille uskoa. Kapteeni Jenni Hiirikoskikin sanoi pelin jälkeen kopissa, että tämä peli osoitti sen, miten hyvin tämä joukkue pystyy pelaamaan. Hän korosti sitäkin, että meidän tulee nauttia tulevista kisapäivistä – se tuo meille hyvän lopputuloksen.

Naisleijonat avaa MM-kisaurakkansa Toronton kupeessa Bramptonissa keskiviikkona ottelulla Ranskaa vastaan. Suomen pelit ovat katsottavissa TV5-kanavalta sekä discovery+-palvelusta.