HIFK:n kanssa Liigan finaalipaikasta Tapparaa vastaan kamppaileva Kristian Vesalainen pelasi tehottoman alkukauden Malmön SHL-joukkueessa, mutta siirto Helsinkiin muutti kauden suunnan täysin.

Ruotsissa 15 peliin vaisut tehot 1+2=3 tehtaillut 23-vuotias NHL:n ykköskierroksen varaus mätti Liigan runkosarjassa 40 peliin huippusaldon 16+21=37. Paljon urallaan kokenut laitahyökkääjä myöntää Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa yllättyneensä itsekin tehojen löytymisestä näin nopeasti.

– Yllätyin hieman itsekin, kuinka kurssini noin vain kääntyi. Näköjään niin voi käydä nopeastikin, jos jaksaa tehdä asioiden eteen töitä, Vesalainen toteaa.

Miehen NHL-unelma on toistaiseksi tauolla. Paikka Winnipeg Jetsin NHL-rosterista ei neljän vuoden yrityksestä huolimatta avautunut. Suomalainen pelasi lopulta 70 NHL-ottelua tehoin 2+3=5.

– Jälkeenpäin en enää ole onneksi märehtinyt noita aikoja. Halusin sieltä vaan aina pois heti, kun kausi oli ohi. Tekemään ja miettimään muita asioita, Vesalainen myöntää.

– Olin ihan varma, että lyön NHL:ssä läpi. No niinhän ei sitten käynyt. Nyt ajattelen uraani maltillisemmin. Teen toki töitä sen eteen, että pelaan vielä joku päivä NHL:ssä, mutta ei minun ole mikään pakko sinne päästä. Jos se ei tapahdu niin sitten se ei tapahdu, Vesalainen avaa lähitulevaisuuden suunnitelmiaan.