Suomalaismaalivahti Leevi Meriläinen pelaa NHL-uransa ensimmäisen ottelun Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä. Hänen edustamansa Ottawa Senators kohtaa vieraissa Carolina Hurricanesin kello 2:00 alkaen.

Kuluva kausi on ollut 20-vuotiaalle Meriläiselle loistava. Hän pelasi Liigassa Kärppien riveissä 42 ottelua hyvillä tilastoilla: torjuntaprosentti oli 91,8%, päästettyjen maalien keskiarvo 2,02 ja lisäksi hän torjui komeat kahdeksan nollapeliä.

Kärppien kauden päätyttyä Meriläinen siirtyi Pohjois-Amerikkaan ensin AHL-seura Belleville Senatorsin vahvuuteen. Hän ehti pelaamaan joukkueessa yhden ottelun ja torjui siinä välittömästi nollapelin.

Senators varasi Meriläisen 3. kierroksella (#71) kesän 2020 varaustilaisuudessa.

Elliotte Friedman

@FriedgeHNIC
Looking like Leevi Merilainen, who made his pro debut with a 41-save shutout for AHL Belleville last weekend, will make his NHL debut for OTT tonight in CAR. He will be the seventh goalie to start for the Senators in 2022-23